lokabloggar

Konstig vinter

Publicerad 2015-01-02 20:02:00 i Vardag,

Det har varit en mycket konstig vinter, snön kom dagen före julafton men inte någon mängd men tillräckligt för att man ska hinna känna den där "julkänslan" som bara SKA infinna sig när det är jul.
Kallt har det varit runt -26 några dagar men inte mer, mitt i allting så hade varmvattnet frusit på morgonen den 29 kom tillbaka den 30 på kvallen. Normalt sett brukar det inte frysa vid den temperaturen men eftersom vi inte har så mycket snö som isolerar så var det uppenbarligen tillräckligt. Tursamt nog så kom vattnet tillbaka tidigare än väntat.
 
Den övre bilden är från idag, det är snömodd, tung blöt snö som inte är rolig att köra längs vägarna med dessa strängar på körbanan. Det är lätt att sladda med fordonet om man inte ser upp. Bilden nedan är från en soligare dag från förra året.
 
/Veronica

Kommentarer

Postat av: Znogge

Publicerad 2015-01-03 12:49:24

Här är vintern inte alls närvarande vilket är på gott och på ont. Så fint bakgrundsmönster du har här på sidan!

Kram

Svar: Vintern kräver faktiskt snö, det känns konstigt om den inte finns, åtminstone om man är van att den ska finnas. Men att ha gröna gräsmattor i december - januari är ingen större hit! Både på gott och ont det kan jag förstå, gott att slippa skotta snö och halka omkring på vägarna, ont - att inte ha rätta vinter känslan.
Tack så mycket =) Jag håller på att dona lite då och då. Det tar ett tag att få det som man vill och dessutom har det förändrats en hel del sedan min start här 2006 "ler"

Kram tillbaka!
Veronica

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela